Lördag morgon! Det är tidigt, bara halv 7. Jag ska vara vid Kroksjön kl 8.00, då det är dags för årets sprättfiske för oss medlemmar. Tittar på termometern! Oups! Minus 16,9 grader ute. Ja, ja, jag tänker faktiskt bara – då får det bli ett par extra långkalsonger. Tittar mig i spegeln – håret på ända, blek och trötta ögon. Men vad gör det? Det kommer att bli mössa på huvudet, och efter en stund i kylan kommer jag att ha vackra röda äppelkinder…

Vädret ser ganska lovande ut, solen försöker tränga igenom de grå molnen.

Frukosten blir en snabb kopp kaffe och en ostmacka!

På med alla lager långkalsonger och tröjor. Tänker inte frysa. På med sockar, kängor, mössa och extra tjocka vantar – och kameran är med och så även solglasögonen!

Vid Kroksjöns Fiskecamp står redan några medlemmar och väntar, och fler kommer under tiden de redan anlända förbereder dagen sprättfiske med agn, sprätt och borr.

Jag kommer på att jag har glömt mina isdubbar hemma. Inte bra! Det innebär att jag inte kommer att ge mig ut på isen. Det är A och O alla kära fiskevänner. Skall man ut på en is, är det ett MÅSTE att ha med sina isdubbar!

Väl ute på isen borras ca 20 hål. Vårt motordrivna borr är lite trött, men en av våra medlemmar, Martin, kämpar på bra. Sedan i med sprätt vid varje hål, och så börjar väntan. Väntan på att det skall vippa till i vimpeln, som visar att det är en fisk på kroken….

Tyvärr orkar inte solen tränga igenom molnen, så det är en kall förmiddag. Skönt när vi tänder brasan vid en av våra grillplatser. Jag står så nära jag kan för att värma mig.

I år blev det ingen fiskefångst, vilket vi får tolka som positivt med att det så gott som är en gäddfri put och take fiskesjö. Det är i alla fall trevligt att träffa klubbens medlemmar och prata lite samtidigt som vi naturligtvis grillar korv …

// Lena Linusson

 

 

 

Samling inför dagens sprättfiske
Samling inför dagens sprättfiske
Lite planering var hålen skall borras

Lite planering var hålen skall borras