Tranemo Sportfiskeklubb ordnade i samarbete med Svenska Sportfiskeförening så att Tranängsskolans femmor fick prova på fiske den 28 maj vid Tranemosjön.

Klassdraget är en aktivitet som Sportfiskarna arrangerar varje år. I år var första gången som Tranemo Sportfiskeklubb var med på detta evenemang.

Det var totalt 48 barn och några av dem fiskade för första gången. Det kom upp massor av Abborrar i olika storlekar, som sedan åter sattes ut i Tranemosjön. Och det fiskades även upp en del Brax.

Förutom fisket var fikat som skänktes av ICA Tranemo en av höjdpunkterna denna dag.

Alla metspön som användes var skänkta av Sportfiskarna/Klassdraget och dessa fick barnen, till deras stora glädje, behålla.

Förutom denna fiskedag, kommer Tranemo Sportfiskeklubb att följa upp, troligen under hösten, med ett återbesök i klassen, då det skall pratas om Allemansrätten.

Från Tranemo Sportfiskeklubb var det ledaren från Ungdomssektionen, TSKu, Klas Nielson som kontaktade skolan för att erbjuda evenemanget Klassdraget. Det uppskattades verkligen, och skolan ser fram emot nästa år då vi hoppas kunna erbjuda ”nya” femteklassare samma sak. Förutom Klas var det flertalet medlemmar från Tranemo Sportfiskeklubb som hjälpte till med information och instruktion för fisket.

Text: Klas Nielsen / Lena Linusson

Bilder: Klas Nielsen