Premiär 2017

Åter dags för fiskepremiär vid Kroksjöns Fiskecamp.

I likhet med alla tidigare år, träffades många av medlemmarna i Tranemo Sporfiskeklubb kvällen innan premiären. Man grillar korv och pratar lite om förväntningarna inför lördagens premiär. Man kollar även över det sista och ser till att allt är i ordning.

Redan tidigare under våren träffas medlemmarna ett antal arbetskvällar för att fixa, måla, laga, putsa och feja till premiären. Så det mesta är klart, men det är alltid trevligt att träffas kvällen innan säsongspremiären.

Både stug- och campinggäster har börjat anlända inför morgondagen. Allt är lugnt och stilla, tills man får ett samtal om att det är några som tjuvfiskar. Klubben har ett antal fiskevakter med utbildning som ger lite större befogenheter och dessa gav sig omgående iväg till stället där tjuvfiskarna skulle befinna sig. Och mycket riktigt! Men trots allt gick det lugnt tillväga och kontentan blev att de packade ihop och gav sig iväg.

Lördag morgon kl 7.00 var det några minusgrader. På med underställ och några extra tröjor. Det är kallt att stå still. Visserligen brukar jag gå runt sjön för att prata och ta kort. Men det blir en ganska långsam promenad. Så inte sjutton vill jag frysa. Även vantar och mössa, nej förresten det fick bli keps istället!

Vädret är väldigt likt vädret som det var på förra årets premiär. När jag åkte hemifrån strax efter kl 8 den 8 april, var det några plusgrader och disigt, men i år försökte solen inte ens komma fram.

När klockan blev prick 9.00 gick det sedvanliga startskottet för fiskepremiären. Jag ställde mig med kameran i högsta hugg vid bryggan nedanför vår kaffestuga. Jag behövde inte vänta länge. Det tog bara någon minut eller var det bara sekunder innan det nappade och fiskarna började komma upp.

På min sedvanliga promenad runt sjön kunde jag även i år konstatera att det var en positiv och glad stämning bland deltagarna. Det är inte många tjejer som fiskar, men hittar en och annan, och jag ser att de också får fisk.

Vid lunchtid kom solen lite försiktigt fram genom molnen. Men det var fortfarande kyligt. Troligen bra för fisket i alla fall, för det var många fiskar som kom under dagen, de flesta runt 3 – 3,5 kg.

Fram till kl 12.00 pågick den traditionsenliga tävlingen om tyngsta fisken. Årets vinnare blev för andra året i rad Elmin Kapidzic med en fisk på 3890 gram, tvåa blev Ermin Ceric med en fisk på 3690 gram och trea blev Maxim Leyn med sin fisk på 3240 gram. Fiskarna var ca 200 gram tyngre i år än förra året.

Kaffestugan var öppen och där serverades mängder av våfflor och Kroksjömackor med kaffe.

Vi var glada att vi kunde visa upp vår nya boulebana och den nya grillstugan intill vår Kaffestuga. Även till årets premiär har vi förbättrat och byggt nya bryggor till B-sjön.

Vi hoppas att alla våra gäster hade en lika trevlig dag som vi medlemmar hade. Tack för att ni kom och hoppas vi ses fler gånger under säsongen 2017!

Nu kan man fiska dagligen i Kroksjön mellan kl 05.00 – 23.00 fram till 5 november.

Önskar du stanna mer än en dag bokar du stuga online på vår hemsida www.kroksjon.com eller om du önskar plats för husvagn/husbil, då checkar du in till den via vår kortautomat.

// Lena Linusson