Premiär 2013

Fiskepremiär 27 april 2013

Då äntligen, hade dagen kommit för årets fiskepremiär vid Kroksjöns Fiskecamp.

Efter en lång vinter med tjock is på Kroksjön, fattade Tranemo Sportfiskeklubb beslutet en vecka innan ordinarie premiärdag, att det var nödvändigt att flytta på premiären en vecka… Med lite oro har jag inväntat denna dag! Tänk om det spöregnar? Tänk om det inte kommer någon fiskare! De har kanske planerat in annat, med tanke på att vi ändrat premiärdag?

Men när jag kom på plats vid halv 9, en halvtimme innan startskottet, stillades min oro. Här fanns glada förväntansfulla fiskare. Precis som vanligt! Solen sken från en klarblå himmel. Med andra ord, bara bra!

Startskottet gick kl 09.00 och fisket pågick fram till kl 14.00.

Jag började gå runt sjön och kom först till C-sjön, vår sjö där det bara är tillåtet att flugfiska. Jag räknade in minst 9 fiskare runt sjön.  Jag kontstaterade också att våra kontrollanter fanns på plats.

Promanaden gick vidare tillbaka till B-sjön, där de flesta fiskare fanns på plats för dagen. Jag pratade med väldigt många personer, killar, tjejer, unga och äldre… Alla lika glada och förväntansfulla.  Det hade kommit ett hundratal deltagare, från många olika håll. Precis som förra året träffade jag tjejer som fiskade. Jag tycker det är jättekul! Fann fler i år, än förra året, så förhoppningsvis är trenden att tjejer hittat denna fritidsaktivitet som ett trevligt och avkopplande intresse. Heja!

I vår Kaffestuga, fanns som vanligt, vår allas Abbi, som gjorde våfflor och mackor på löpande band. Jag intog min våffla med en kopp kaffe! Mmmmm, så gott!

Nu när Kroksjöns Fiskecamp öppnat för säsongen, kan man fiska dagligen mellan kl 05-23 fram till den 3 november. Vill du boka stuga, ring campingvärden för Fiskecampen, tel nr 0325-769 44. Har du husvagn / husbil, bokar du plats hos campingvärd i Kaffestugan när du kommer till Kroksjön.

Likt övriga år ingår tävling fram till 12.00, vem som får den tyngsta fisken. I år var det Kent  Nilsson från Landvetter som fick upp en fisk på 4,05 kg. Det var första gången han var med på Kroksjöns fiskepremiär, och jag lovar att han var oerhört glad över att vinna! Men glada var även Christian Silviu, Värnamo som kom två och Skembo, Göteborg som blev trea. Ett stort grattis till alla tre önskar vi från Tranemo Sportfiskeklubb!

// Lena Linusson, Tranemo Sportfiskeklubb