Premiär 2016

Då var väntan över! Äntligen var det dags för årets fiskepremiär. Antar att våra fiskegäster väntat lika mycket som vi i Tranemo Sportfiskeklubb!

I vanlig ordning träffades många av medlemmarna i Tranemo Sportfiskeklubb kvällen innan premiären för att kolla om det kommit några stug- och campinggäster och prata lite med varandra inför morgondagens premiär. Allt var lugnt och stilla.

2 grader visade termometern när jag strax efter klockan 8 åkte iväg till Kroksjöns Fiskecamp på lördag morgon den 2 april. Det var lite disigt och solen försökte ta sig igenom molnen. Vädret såg dock lovande ut för den kommande dagen.

När klockan blev prick 9.00 gick det sedvanliga startskottet för fiskepremiären. Jag ställde mig med kameran i högsta hugg vid bryggan nedanför vår kaffestuga. Fiskarna hann knappt få i sina spön innan det nappade och flera av dem fick upp fiskar samtidigt. Hann i alla fall med att ta några kort.

Det var ett givande fiske för många av våra deltagare. Hela dagen kom det upp fiskar. Många runt 3 – 3,5 kg. Jag tog min sedvanliga promenad runt sjön och pratade med många av deltagarna och en hel del av dem hamnade på kort. Gemensamt för alla var den positiva och glada stämningen.

Vädret var fantastiskt. Solen lyckades till slut tränga igenom molnen men det förblev en aning kyligt. Tror det passade fisket perfekt.

Fram till kl 12.00 pågick den traditionsenliga tävlingen om tyngsta fisken. Årets vinnare blev Elmin Kapidzic med en fisk på 3610 gram, tvåa blev Pontus Svensson med en fisk på 3540 gram och trea blev Anto Filipovic´ med sin fisk på 3530 gram. Fiskarna var ca 500 gram tyngre i år än förra året.

Kaffestugan var öppen och där serverades mängder av våfflor och frallor med kaffe.

Vi var glada att vi kunde visa upp vår nya servicebyggnad med toaletter, diskrum, fiskrensning och latrintömning. Dessutom har vi förnyat och byggt nya bryggor till B-sjön.

Vi hoppas att alla våra gäster hade en lika trevlig dag som vi medlemmar hade. Tack för att ni kom och hoppas vi ses fler gånger under säsongen 2016!

Nu kan man fiska dagligen i Kroksjön mellan kl 05.00 – 23.00 fram tills isen lägger sig. Vi kommer att informera om läget här på hemsidan.

Önskar du stanna mer än en dag bokar du stuga online på vår hemsida www.kroksjon.com eller om du önskar plats för husvagn/husbil checkar du in den via vår kortautomat.

// Lena Linusson